21
.06 Четврток
  21:00 Отворање на СКОПСКОТО ЛЕТО 2001
Концерт на Македонска филхармонија - диригенти: Саша Николовски - Ѓумар, солисти: Весна Гиновска Илкова - сопран, Страшо Темков - флејта
•Салон МНТ
  20:30 Изложба “Македонски уметници и Италија“ - Сергеј Андреевски, Газанфер Бајрам, Нина Гештаковска Цветановска, Димитар Кондовски, Танас Луловски -Тане, Јован Петров, Марија Светиева, Ана Темкова,Вана Урошевиќ, Симон Узуновски, Нове Франговски, Виолета Чауле.
•Културно - информативен центар - Салон 1
  22
.06 Петок
  20:30 Изложба и музички перформанс “Музички скулптури“ - Виктор Лоис - Унгарија
•Музеј на современа уметност
  23
.06 Сабота
  21:00 Балетска претстава - “Вечер на романтичен балет“ - Чезаре Пуњи “Па де катр“, Рихард Штраус “Дон Жуан“ - МНТ
•Салон МНТ
  24
.06 Недела
  21:00 Балетска претстава - “Вечер на романтичен балет“ - Чезаре Пуњи “Па де катр“, Рихард Штраус “Дон Жуан“ - МНТ - Балет
•Салон МНТ
  25
.06 Понеделник
  11:00 Промоција - на јубилејниот педесетти број на “Театарски гласник“ - издавач: Дирекција за култура и уметност - Скопје
•Бифе “Музеум“ - Музеј на град Скопје
  21:00 Театарска претстава “Гроф Миливој“ - Ристо Крле, режија:Димитар Османли - МНТ Драма
•Театар Центар
22:00 Изложба - на Мирослав Крстевски “Ѕид“ - слики
•Културно - информативен центар - Салон 2
 

следна страна